torsdag 28 februari 2008

NyWebb - Mer tid för webbredaktörer

Utbildning har genomförts för nästan 40 redaktörer och migreringen har nu pågått i nästan en vecka. Vi har kommit ganska långt med arbetet men verktyget för redaktörerna är nytt och alla kommer in tidigt i projektet, vilket innebär att utvecklarna levererar nya delar för redaktörerna men även uppdaterade mallar etc. Samtidigt som detta sker håller IT-avdelningen på med konfigurering av en ganska komplex arkitektur, både för testmiljö och produktionsmiljö.

Att vi kommer att ha två miljöer är för att kunna testa nya e-tjänster eller scenarios på den nya plattformen innan den tas i drift i den "skarpa" miljön. Givetvis är detta en ekonomisk fråga initialt men över tid skulle det äventyra tillgängligheten för den nya webben om inte en testmiljö fanns. All utbildning och migrering sker mot testmiljön som givetvis inte är dimmensionerad på samma sätt som produktionsmiljön.

Enligt planen skulle vi gå i produktion med den nya hb.se under vecka 10, men idag beslutade vi att skjuta på releasen till vecka 13 (efter påskhelgerna), detta för att öka kvalitén på webben och att ge redaktörer och IT-avdelningen mer tid för att säkra upp miljön etc. Däremot är det mycket viktigt att redaktörerna är klara med sin migrering under vecka 11, dvs senast fredagen den 14 mars så att allt innehåll m.m. kan flyttas till produktionsmiljön för test innan release vecka 13.

Imorgon kommer man att påbörja konfigureringen av andra funktioner för bl.a. "collaboration" (QuickR)

Vill gärna påpeka för alla att hjälpa redaktörerna genom att ge dom information/material som ska finnas på webben. Många sitter och väntar på information för att kunna få med detta till releasen.

Inga kommentarer: