måndag 11 februari 2008

NyWebb - Pilotmigrering

Arbetet med NyWebb pågår för fullt och i veckan kommer en pilotmigrering att genomföras, vilket innebär att några delar av högskolans webb skapas i den nya portalen. Samtidigt som detta sker provas även utbildningsmaterialet så att detta kan revideras om behov finns.

Projektet är nu framme i en mycket intensiv period där många "bitar" ska falla på plats, t.ex. taxonomier, informationsstruktur, installerad arkitektur, utbildningsmaterial, mallar för olika ändamål och e-tjänster som måste finnas. Utöver detta har alla redaktörer gjort ett fantastiskt arbete för att förbereda sin del av webben och jag vill verkligen tacka alla för detta kanonarbete som utförs. Det är en stor förändring som sker och att ta till sig nya arbetssätt är ganska svårt men jag är övertygad om att högskolan kommer att få en bra struktur för högskolans webb.

Det är viktigt att tänka på, framför allt för er som är redaktörer, att allt kanske inte är helt perfekt ännu, men utvecklarna arbetar för fullt med att förbättra och tillföra nya och enkare sätt för innehållshantering. Under migreringen den kommande månaden kommer det att tillföras nya funktioner.

En viktig komponent som anpassas för redaktörerna är den editor som kommer att användas är Ephox. Anledningen till detta är att Ephox är mycket bra på att generera tillgänglighetsanpassat webbinnnehåll. För dom som arbetar mycket med Office, så kommer man att känna igen sig.


I april kommer fokus på portal och collaboration som gör det möjligt att arbeta tillsammans i dokument eller kanske ha en intern blogg eller wiki för t.ex. ett projekt, eller varför inte inom en avdelning.

Inga kommentarer: