torsdag 14 februari 2008

NyWebb - Förberedelse för migrering

Idag pågår ett intensivt arbete med att förbereda migreringen som kommer att påbörjas den 19 februari. Madeleine Åkesson provar utbildningsmaterialet och att migrera en del innehåll. Fördelen med detta är att man kan fånga upp en del frågor som kan lösas innan den riktiga migreringen och på så sätt få en mer effektiv övergång från den gamla webben. Även om tiden knapp så är alla på gott humör :-)

Samtidigt som migreringen provas, håller Linus Andrén, Wasim Danyal och Björn Törnqvist på med att föra in KursInfo som en del av portalen.

En hel del arbete pågår med att justera mallar och presentation i portalen så att allt ska fungera perfekt. Meningen är att det ska bli mer fokus på innehållshantering för redaktörerna än att behöva tänka på de mer tekniska delarna som menyer och att få mallar att fungera. Det som ska prioriteras bör väl ändå vara kvalitén på innehåll och form, inte att lägga tid på att skapa mallar och menyer etc.

Parallellt med detta sker arbete med att förbereda för de mer collaborativa delarna som kommer att lanseras etappvis fr.o.m april.

Inga kommentarer: