onsdag 5 mars 2008

Domännamnet "hb.se" - för kort!

I den kommande plattformen från projektet NyWebb ingår ett antal produkter och för att få en bra integration mellan dessa, vill vi t.ex att användaren bara ska behöva logga in en gång(Single Sign On). Ett scenario kan vara att man får olika sökresultat i portalen beroende på om man är anonym eller autentifierad, eller att man slipper logga in igen för användning av collaborativa areor.

Problemet med att åstadkomma denna lösning är inte de ingående produkterna, utan att Microsoft bestämt att man inte kan ha ett domännamn (under toppdomänen .se) som är kortare än tre tecken, t.ex "hb.se" vid användning av "Internet explorer". I alla andra webbläsare är detta inget problem.

Nu löses detta ändå genom att lägga till en "subdomän" vid inloggning - "my.hb.se" men jag skulle önska att jag kunde höra diskussionen när man kom fram till detta på Microsoft!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hej Henrik! Intressant, och fullständigt galet. Var säger Internet Explorer ifrån? Jag menar, det funkar ju att surfa på 2-teckensdomäner i själva webbläsaren.

Henrik Carlsson sa...

Självklart fungerar det att "surfa" på 2-teckensdomäner, men om man loggar in via en portal och inte vill logga in i andra webbapplikationer igen, så tillåter inte Internet explorer detta, dvs man måste ha fler tecken, t.ex. "portal.hb.se".