torsdag 17 januari 2008

Vad innebär NyWebb för Högskolan i Borås

Välkommen till bloggen om NyWebb-projektet och andra områden som påverkar projektet, men också mina egna synpunkter på trender inom webb, som sociala nätverk, innovation och collaboration, dvs webb 2.0 och enterprise 2.0 tillämpade i organisationer.

Jag vill understryka att det som skrivs i denna blogg är mina egna tankar och reflektioner, och ofta kommer jag skriva allmänt om trender som kanske inte direkt har med NyWebb att göra. För att underlätta för alla läsare (hoppas jag), kommer jag märka upp blogginlägg som direkt har med NyWebb att göra med ettiketten: "NyWebb".

NyWebb är ett utvecklingsprojekt på temat:

"Rätt information till rätt målgrupp vid rätt tidpunkt via rätt kanal."

Kanske är detta en vision som inom överskådlig tid inte kommer realiseras, men högskolan bör nog sätta upp strategier som visar på tydliga "strävansmål", så att användaren sätts i fokus.

Syftet är att skapa förutsättningar för samverkan och interaktivitet med omvärlden, och inom högskolan via webben. Ytterligare ett syfte är att underlätta strukturering och hantering av information inom högskolan för att säkra informationskvaliteten. Webblösningarna skall vara ett stöd i högskolans arbetsflöden och dessutom förenkla webbadministrationen.

Projektet pågår under tiden juli 2006 - april 2007.

Projektet kommer att resultera i ny plattform för publik informationshanteringen (extern webb), med en webbinformationsarkitektur grundad på tillgänglighets- och användbarhetskriterier enligt Vägledningen - 24-timmarswebben. En webbplattform kommer också att finnas som skapar förutsättningar för enheter att samarbeta och samverka internt och mellan enheter och omvärld. Dessutom kommer ett antal e-tjänster att vara utvecklade för olika målgrupper.

Högskolan har ett stor behov av en attraktiv och kommunikativ webb, bl a för studentrekrytering, som är riktad mot olika intressenter. Högskolan behöver också en effektiv hantering av informationen i verksamheten. Ökade omvärldskrav på myndigheter, ställer nya krav på t ex webbplatsers tillgänglighet och användbarhet.

Inga kommentarer: